12 august 2015

ZID DE DESPARTIRE 2

Text cheie:*ISAIA 59-1,2*

*Nu, mina DOMNULUI nu este prea scurta ca sa mintuiasca, nici urechea LUI prea tare ca sa auda, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si DUMNEZEUL vostru; pacatele voastre va ascund FATA LUI si-L impiedica sa va asculte!*

 Deci pina aici am descoperit ca este un singur mijloc si o singura solutie pentru a indeparta acest, “ZID”, de pacate dintre noi si DUMNEZEU, “ISUS CHRISTOS si jertfa SA”. Chiar si omul cel mai cum se cade, si omul cel mai pacatos poate beneficia de acest mare privilegiu venind la ISUS. Fara ISUS si single SAU ramii vesnic despartit de fata lui DUMNEZEU si niciodata nu vei fi ascultat sau salvat nici intr-un alt nume fie el chiar de ingeri sau sfinti.

De aceea nu trebuie sa raminem indiferenti de acest MARE NUME, “ISUS CHRISTOS” si jertfa SA, (adica single SAU), care are o valoare inestimabila pentru gindirea noastra, si nici n-o s-o intelegem niciodata cit vom trai in trupul acesta.
Dar pentruca DUMNEZEU pe EL L-a rinduit pentru aceasta trebuie sa credem prin CUVINT.
Scriptura spune: “Dar acum, in CHRISTOS ISUS, voi care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin single lui ISUS”.

Sa vedem cine ne tinea departe de FATA DOMNULUI? Caci EL este pacea noastra, care din doi a facut unul, si a, “surpat zidul de la mijloc care-i despartea” *adica zidul de pacate*, si in trupul LUI, a inlaturat vrajmasia dintre ei, (adica dintre noi neamurile si Evrei), “Legea poruncilor in orinduirile ei”, aici este valabil si pentru fratii adventisti, ca sa faca pe cei doi sa fie in EL insusi un singur om nou, facind astfel pace. Spun unii mai indrazneti zic eu sa nu-i numesc altcumva; eu, nici nu m-am certat niciodata cu DUMNEZEU! Saracii de ei, ii numesc saraci pentruca au inca mintea pe paiusa cum zicea un maramuresan, ei nu stiu ca prin pacat mic sau mare unul peste altul fac acest zid si nu pot vedea FATA lui DUMNEZEU. Si a impacat pe cei doi cu DUMNEZEU intr-un singur trup, “ISUS CHRISTOS”, prin cruce, prin care a nimicit vrajmasia.

EL a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii voua celor ce erati departe, (neamurilor), si pace celor ce erau aproape, (Evreilor). Caci prin EL si unii si altii avem intrare la tatal intr-un DUH. Numai in felul acesta poti sa ajungi sa vezi FATA lui DUMNEZEU si sa mostenesti viata vesnica si IMPARATIA la care am fost chemati, nu, alesi.
Sa vedem care a fost contributia noastra la darimarea acestui zid, si impacarea noastra cu DUMNEZEU!

Tot in Efeseni spune: In EL, DUMNEZEU ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea LUI, dupa ce in dragostea LUI, ne-a rinduit mai dinainte sa fim infiati prin ISUS CHRISTOS, *dupa buna PLACERE A VOII SALE*, daca cineva spune ca are merite deosebite inaintea lui DUMNEZEU acela este un mincinos.

Spre lauda slavei harului SAU, pe care ni l-a dat in prea iubitul LUI. In EL avem rascumpararea, prin single LUI, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului SAU, pe care L-a raspindit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si pricepere; caci a binevoit sa ne descopere taina voii SALE, (ISUS), dupa planul pe care-L alcatuise in SINE insus, ca sa-L aduca la indeplinire la plinirea vremilor, spre asi uni iarasi intr-unul, “in CHRISTOS”, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamint.

 Sufletul meu drag, daca pina acuma n-ai luat in serios aceste lucruri, sau nu le-ai cunoscut, dar stiu ca sufletul tau geme inlauntrul finite tale dupa izbavire, dupa viata, daca n-ar fi asa n-ai avea nici o tangenta cu ceea ce se numeste, “RELIGIE”, sa mergi la preot sa te spovedesti, sa iei impartasania la pasti si la craciun asa cum obisnuiesc oamenii sa zica, chiar daca tot anul n-ai nimic cu DUMNEZEU, sau din DUMNEZEU. Scriptura spune ca: “De asemenea, si firea asteapta cu o dorinta infocata descoperirea fiilor lui DUMNEZEU”.

Caci firea a fost supusa desertaciunii—nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o—cu nadejdea insa, ca si ea va fi izbavita din robia stricaciunii, ca sa aiba parte de slobozenia slavei copiilor lui DUMNEZEU.
“FIRE”, inseamna carne pacatoasa, dar nu esti tu gelos pe tine ca sufletul tau este mai mult si mai scump decit firea.

Si el, (sufletul), vrea izbavirea de sub puterile mortii si ale pacatului, dar l-ai lasat gol si flamind, ori l-ai hranit cu toate roscoavele pe care Satan le-a pregatit pentru porci, si tu crezi ca-s prajituri.
Lasa-ti orgoliul, lasa-ti ambitiile, lasa prietenii, lasa invatatura de datina, lasa traditia, lasa doctrina oricit de umanitara ar fi ea, lasa rusinea, pentruca unii se rusineaza, cum sa merg eu la o adunare de pocaiti, aceia sint ingusti la minte, aceia sint neinscolati si cu alte cuvinte pleava societatii. Dar n-ai nici o rusine sa te imbeti, sa-ti bati nevasta si copiii, n-ai nici o rusine ca copii tai n-au pine pe masa si haine pe ei din cauza patimilor tale, n-ai nici o rusine cind injuri pe DUMNEZEU si pe ISUS CHRISTOS si toate lucrurile sfinte, si totusi te numesti, “CRESTIN”.

Astazi, ISUS prin single SAU vrea sa darime zidul de pacate dintre tine si DUMNEZEU TATAL, sa rupa orice legatura demonica care te tine legat si incatusat, si sa-ti izbaveasca sufletul de minia viitoare. Stiu ca vrei, dar, n-ai putere.

Dar vino cu mine in rugaciune si roaga-te DOMNULUI: “DOAMNE, TATA ceresc, vin asa cum sint inaintea TA, cu toata vina si pacatele mele, care se ridica ca un zid in jurul meu si nu pot sa vad FATA TA. N-am nici un merit ca tilharul de pe cruce, dar, vin in NUMELE lui ISUS FIUL TAU, ca EL are merite inaintea TA ca, EL a venit sa darime orice zid, orice intaritura facuta de cel rau, de mine si de pacat ca sa-mi daruiasca si mie izbavirea. Si prin single LUI spala-mi haina sufletului de toate murdariile si da-mi bucuria mintuirii. In NUMELE lui ISUS te rog”. Amin

 Articol conceput de : 
*MIHAI CHIRITEL*

REDITARE SI PRELUCRARE BY DANY

Niciun comentariu: