10 august 2015

ZID DE DESPARTIRE 1

*ISAIA 59-1,2*

*Nu, mina DOMNULUI nu este prea scurta ca sa mintuiasca, nici urechea LUI prea tare ca sa auda, ci nelegiuirile voastre pun un *ZID* de dspartire intre voi si DUMNEZEUL vostru; pacatele voastre va ascund fata LUI si-L impiedica sa va asculte!*

In lumea noastra pentru linistea publica si cea individuala, oameni au luat masuri de protectie impotriva raufacatorilor, si impotriva animalelor de prada, oamenii au recurs la construirea de ziduri. In vremurile stravechi chiar cetatile erau imprejmuite cu ziduri protectoare impotriva invadatorilor straini.Astazi ne-a ramas in viata cel mai mare zid care a fost inceput vreodata si niciodata nu s-a mai terminat, “ZIDUL CHINEZESC”.Cei de virsta mea stiti caci pina la caderea colosului COMUNISM, chiar Berlinul a fost despartit in doua printr-un zid.

Mai este si astazi zid de despartire intre Israel si Palestinieni si intre cele doua state Coreene. Si-am putea sa enumeram multe ziduri care despart natiuni, ziduri care despart oameni unii de altii, ziduri care despart Biserici unele de altele, dar cel mai mare zid este, “ZIDUL PACATULUI”, care-l desparte pe om de DUMNEZEU.

Cum te poti apropia de DUMNEZEU? Cind stii ca un zid atit de mare si puternic sta intre cei doi, “DUMNEZEU si OM!”

DUMNEZEU vrea sa mintuiasca oamenii, DUMNEZEU vrea sa asculte pasul oamenilor, DUMNEZEU vrea sa stea de vorba cu oamenii, DUMNEZEU ar vrea sa intinda mina catre orice om cazut sa-l ridice din prapastia in care este dar, din cauza zidului pe care omul si l-a inaltat intre el si CREATOR este cu neputinta sa fie ajutat. Si pentru ca oamenii au inaltat ziduri intre ei si ziduri intre ei si DUMNEZEU, DUMNEZEU a fost acela care a luat hotariri sa surpe aceste ziduri si in special zidul pacatului care-l desparte pe om de DUMNEZEU.

Aceasta intrebare a preocupat in toate timpurile pe toti oameni, atit crestinismul cit si paginismul. Unii au vrut sa-L impace pe DUMNEZEU cu tot felul de jertfe; Proorocul insuflat de DUHUL SFINT spune: “Cu ce voi intimpina pe DOMNUL, si cu ce ma voi pleca inaintea DUMNEZEULUI CELUI PREA INALT?”

IL voi intimpina oare cu arderi de tot, cu vitei de un an? As putea continua eu; cu prescuri si pomeni, pentru vii si morti, si cu faptele de caritate pe care unii cauta sa le faca? Continua Mica: “Dar primeste DOMNUL oare mii de berbeci, sau zeci de mii de riuri de undelemn? Sa dau eu pentru *FARADELEGILE mele pe intiiul nascut, rodul trupului meu* pentru pacatul sufletului meu?” Iata intrebari care i-au preocupat pe toti oamenii, caci CREATORUL a pus in inima tuturora, “gindul vesniciei”. Aduceti-va aminte despre marturia lui Iov, si cind el zicea ca este semnata cu mina lui. Dar cind s-a intilnit cu CREATORUL a vazut clar ca, nimic nu-L poate inbuna pe DUMNEZEU ca sa-ti ierte, sau sa-mi ierte pacatele, si sa darime acest zid dintre noi si EL.

Altii cred ca prin post si rugaciune, vor reusi sa indeparteze acest zid. Altii cred ca venirea regulat la o Biserica de unde el apartine ii va da acest favour. Altii au o viata morala excelenta, sint vorbiti de bine de toti oamenii, altii fac donatii de sume fabuloase Bisericilor si organizatiilor de caritate crezind ca asa ar indeparta acest zid dintre ei si DUMNEZEU.
Altii gindind ca tinind o zi speciala saptamina de saptamina ii va ajuta la aceasta, altii se lauda cu numele pe care-l poarta, iar altii traiesc o viata pasiva ca cei din Sodoma cum zice proorocul Ezechel.
Si toti acestia in gindirea lor si-n fantezia mintii lor gindesc ca il poate indupleca pe DUMNEZEU sa darime acest zid, si sa capete favoarea LUI. Dar nu EL a inaltat zidul! Daca este un zid intre mine si tine, nu DUMNEZEU L-a inaltat!
Dar prin toate aceste straduinte acest zid despartitor nu poate fi darimat, surpat, sau indepartat decit in anumite conditii.

Ca si atunci cind s-a facut pace intre cele doua Germanii, deabia atunci s-a indepartat zidul.
Dar ii aducem slava lui DUMNEZEU ca EL desi nu are nimic de a face cu acest imens zid dintre mine si EL, dintre tine si EL si dintre lumea intreaga si EL, DUMNEZEU a pregatit un plan pentru a darima acest zid care ne-ar fi despartit de CREATOR pentru vesnicie. Si, “ZIDUL” acesta al, “PACATULUI” nu s-a putut prabusi prin credinta ca si zidurile cetatii Ierihon, ci EL, (DUMNEZEU),
L-a trimis pe ISUS FIUL SAU, sa-l indeparteze, sa-l sparga, si sa-l spulbere am putea spune odata si pentru totdeauna. Exista un singur mijloc, si acest mijloc de a ajunge sa vedem fata lui DUMNEZEU este ISUS CHRISTOS.

Aduceti-va aminte ca Evanghelistii ne descriu atit de frumos ca la moartea DOMNULUI ISUS CHRISTOS, s-a intimplat ceva, adica, perdeaua din Templu care despartea, “SFINTA”, de, “SFINTA SFINTELOR”, cele doua incaperi, s-a crapat de sus pina jos. De aceea se spune in cartea (Evreilor la capitolul 10-19,20): Astfel dar, fratilor, fiindca prin “single lui ISUS avem o intrare sloboda in locul prea sfint”, *pe calea cea noua si vie, pe care a deschis-o EL, (ISUS), prin perdeaua din launtru, adica trupul SAU*: si findca avem un MARE PREOT pus peste casa lui DUMNEZEU, sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatite de un cuget rau, si cu trupul spalat cu o apa curata. Sa nu-si inchipuie cineva ca apa curata este agheazma sau apa sfintita pe care o fac preotii la boboteaza si cu alte ocazii. Aceea este o erezie mincinoasa, satanica pentruca sa-l tina pe om dincolo de zid, si sa nu vada stralucind Evanghelia mintuirii DOMNULUI ISUS pe fata lor si in viata lor.

Deci zidul acesta al pacatului singurul, “ISUS” are puterea de-al darima sa poata strabate lumina fetei lui DUMNEZEU pina la mine si pina la tine...Va continua.

 Articol conceput de : 
*MIHAI CHIRITEL*

REDITARE SI PRELUCRARE BY DANY


Niciun comentariu: