2 mai 2013

Isus a fost făcut păcat pentru noi!

Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El   (2 Corinteni 5:21)

În timpul preoţiei levitice, o dată în fiecare an, marele preot transpunea în mod simbolic păcatele poporului pe capul unui ţap, care, după aceea era izgonit în pustiu (Levitic 16). Aceasta era doar o
prefigurare a ceea ce Isus avea să devină pentru noi.El S-a făcut purtătorul păcatelor noastre, asumându-Şi pedeapsa în locul nostru (Isaia 53:6), iar noi am devenit liberi din punct de vedere legal.

Cu toate acestea, faptul că Isus a fost purtătorul păcatelor noastre nu a fost suficient pentru a ne oferi o mântuire veşnică. Moartea Sa pe cruce a achitat integral plata pentru păcatele umanităţii, însă omul avea în continuare natura păcătoasă provenită din neascultarea lui Adam şi nimeni nu putea garanta că nu va păcătui din nou.

Iată de ce Isus S-a identificat cu noi până în adâncul naturii noastre,preluând-o şi pe aceasta asupra Sa. Prin urmare, când Biblia spune că El, care nu a cunoscut păcat, a fost făcut păcat pentru noi, aceasta este o revelaţie diferită de faptul că El a fost purtătorul
păcatelor noastre! El a devenit ce eram noi, iar noi am fost în El în toate fazele răscumpărării (Romani 6:4).Atunci când revendicările dreptăţii au fost satisfăcute, El a fost înviat şi îndreptăţit; şi, astfel, am fost şi noi achitaţi împreună cu El. Biblia spune: „De aceea, fiind declaraţi drepţi prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Cristos” (Romani 5:1, versiunea Fidela)


Aceasta înseamnă că oricine crede în Isus şi acceptă jertfa Lui este făcut şi declarat neprihănit.
Acum noi avem în duhul nostru o natură diferită,care este însăşi natura neprihănirii lui Dumnezeu! Păcatul nu mai este ceva natural pentru noi, pentru că umblăm în neprihănire. Suntem neprihănirea lui Dumnezeu în Cristos Isus. Ce este neprihănirea? Este corectitudinea lui Dumnezeu transferată în duhul unui om, conferindu-i abilitatea de a exprima voia şi caracterul lui Dumnezeu.

Este calitatea de conformitate cu natura divină, aşa cum este ea revelată prin Cuvânt. Este abilitatea de a sta în prezenţa lui Dumnezeu fără condamnare sau inferioritate. Prin urmare, tu ai o poziţie îndreptăţită înaintea Tatălui, iar păcatul nu mai are stăpânire asupra ta (Romani 6:14).

Articol preluat din  Rapsodia Realitatilor de CHRIS & ANITA OYAKHILOME

Niciun comentariu: