1 mai 2011

Va trece Biserica prin Necazul cel mare?

                 In privinta aceasta parerile sunt impartite, mai ales ale teologilor. Sunt trei pareri:
1.  Unii sunt de parere ca Biserica nu va treceprin necazul cel mare, ci Hristos Domnul va veni in secret si va rapi biserica. Aceasta teorie e destul de noua.
2.  A doua parere e ca cei credinciosi vor fi pe pamant la aratarea lui Antihrist, dar la jumatatea domniei lui vor fi rapiti.
3.  A treia parere e ca Biserica va fi pamant pina la venirea in glorie a Domnului Isus, cand orice ochi Il va vedea.


Ce spune Biblia ?

a. La 2 Tes.2 :v1-4 se precizeaza ca cei credinciosi vor fi pe pamant sub Antihrist. Citind textul aici vedem ca intai va fi lepadarea de credinta, se ridica Antihristul si numai dupa aceea e venirea Domnului si strangerea noastra laolalta. Orice alta invatatura apostolul o numeste amagire.

b. Biblia nu vorbeste de o venire secreta a Domnului Isus. Cineva poate obiecta ca este scris ca " va veni ca un hot ". Da, sunt doua texte care folosesc cuvintele acestea: 1Tes.5:v2 si 2 Pet.3:v10, dar acolo e vorba de " ziua Domnului " ca vine ca un hot , si in ambele texte referirea e la elementul surpriza sau cum se spune: " o prapadenie neasteptata ", nu e nici o aluzie la furt. E o blasfemie sa-L acuzi pe Domnul de furt.E bine ca cine citeste sa inteleaga ce spune Biblia, nu sa suceasca adevarul.

c. Venirea Domnului va fi anuntata, nu secreta. Cuvantul " rapire " se afla la 1Tes.4:v15-17, dar aici se spune: " Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos". Textul arata clar ca nu e secreta, ci lumea intreaga, si vii si morti vor sti ca El vine. Atunci mortii vor invia cu alte trupuri, iar noi vom fi schimbati. Trupurile proslavite nu vor mai fi tinute de legea gravitatiei, ci Ii vom iesi intampinare. A intampina pe cineva la aeroport nu inseamna ca dupa ce ai intalnit pe cel intampinat sa te urce in avion, sa te rapeasca. A intampina inseamna a iesi in calea cuiva care vine la tine.

d. Venirea Domnului va fi vizibila (citeste Apocalipsa 1:v7).

e. Venirea Lui va fi dupa domnia lui Antihrist si El va pune capat necazului cel mare (citeste 2 Tesaloniceni 2:v8).

f.  Venirea Lui va fi la cea din urma trambita (citeste aceste referinte Evanghelia dupa Ioan 5:v28,29  si Matei 24:v31).

g. Venirea Lui va fi in ziua de apoi. In Ev.Ioan 6:v39,40,44,54, de patru ori Hristos Domnul afirma ca pe ai Sai Ii va invia " in ziua de apoi ". In Biblie ziua de apoi e ziua finala, e ziua Domnului cand " cerurile vor trece cu troznet... si pamantul cu tot ce este pe el va arde " (2Petru 3:v10). Atunci va fi judecata si un cer nou si un pamant nou (Apoc.20:v11-15 si cap 21:v1).

CONCLUZIE:

Gandeste-te:
 - Daca rapirea ar fi inainte, pe pamant n-ar mai fi sfinti.
 - Fiara nu ar avea cu cine face razboi (Apoc.13:v7).
 - Nu ar fi cine sa cada  (Matei 24:v10).
 - Nu ar fi cine sa nu se inchine fiarei (Apoc.13:v15).
 - Nu ar exista biruitori ai fiarei (Apoc.15:v2).
 - Nu ar mai fi martiri (Apoc.6:v11).
 - Nu ar fi cei ce sosesc din necazul cel mare (Apoc.7:v9).
 - Nu ar fi cine sa ridice capul sus la venirea glorioasa (Ev.Luca21:v28).
 - Ar insemna ca Domnul ne-a dus in eroare (Matei 24:v29).
 - Ar insemna ca Pavel a scris gresit (2 Tes.2:v1-6).

Cerceteaza-ti personal parerile in lumina Sfintelor Scripturi, in Biblie nu sunt greseli!

3 comentarii:

Anonim spunea...

nu singele si carnea tiau descoperit acest adevar si duhul sfant cu care ai fost pecetluit pentru ziua rascmparari domnul sa te bine cuvinteze.amin

Anonim spunea...

daca nu sunteti nascut din nou din apa si din duh nu puteti intra an amparatia lui DUMNEZEU si nici sa o antelegeti.ce este nascut din carne este carne,ce este nascut din duh este duh.esti tu un copil a lui DUMNEZEU nascut din DUMNEZEU adica din cuvantul lui care este adevarul?cine vorbeste trebuie sa corbeasca cuvintele lui DUMNEZEU asfel comentarile sunt firesti.

Anonim spunea...

ai fost tu rasticnit anpreuna cu HRISTOS si traiesti dar nu mai traesti tu,si HRISTOS traeste an tine.caci fara mine nu puteti face nimic zice DOMNUL ISUS caci nimeni nu poatesa ia nimic daca nu este dat de sus asa ca orce comentariu trebuie sa fie insuflat de DUMNEZEU.caci suntem anpreuna slujitori cu DUMNEZEU.de aceaia apar atatea contrazicerii.pt ca sunt firesti fara DUMNEZEU AMIN.